Tips & tricks pentru un CV magenta

Cum să-ți găsești job repede și bine? Poate un CV să te ,,vândă’’ într-atat de bine încât să-ți aducă jobul dorit? Sunt întrebări pe care toți ni le-am pus la un moment dat in cariera noastră și care au variante multiple de răspuns. Îți prezentăm mai jos câteva dintre ele.

Un CV bine structurat va ieși în evidență

Este cea mai simplă metodă de a convinge un angajator că ești persoana potrivită pentru job.

Scopul principal al unui CV este obținerea unui interviu cu angajatorul. Pentru ca acest lucru să se întâmple, orice CV trebuie să îndeplinească trei criterii foate importante: prezentare, structură și conținut. Îmbinate, aceste elemente vor duce la crearea unui document corect, concis și ușor de parcurs de către recrutor.

CV-ul perfect trebuie să-ți redea parcursul profesional într-un mod care să-ți scoată in evidență competentele si abilitatile. Este chiar indicat să folosești un format care să-ți pună în valoare doar punctele forte, fie experiența, fie activitățile extracurriculare (daca ești entry-level).

Dă-i CV-ului tău o formă simplificată dar suficient de modernă și interesantă care să ajute la citirea rapidă a întregului document. Poți crea acest lucru combinând elemente grafice cum ar fi culorile, ,,bullet point’’-urile și spațiile albe.

Conținutul este rege (Content is King)

Trebuie să te asiguri că CV-ul tău este uşor de citit, simplu şi în acelaşi timp relevant pentru jobul pentru care aplici, dar mai ales corect din punct de vedere gramatical.

Raportează-te la CV ca la un document de marketing personal mai degraba și scrie-l având in minte două obiective: specificul jobului și audiența (recrutorii și viitorul manager). Prioritatea ar trebui să fie conţinutul specific şi felul în care el răspunde cerinţelor din anunţul de angajare. De aceea,  trebuie să încerci să scoți în evidenţă aspectele care te fac relevant pentru jobul respectiv, asigurându-te că recrutorului ii va fi foarte ușor să-ți identifice punctele forte, printr-o paginare aerisită, unde informațiile cheie sunt ușor de găsit.

Cele 6 secunde de atentie

Un studiu a relevat faptul că un recruiter acordă în medie 6 secunde scanării unui CV înainte de a lua decizia dacă e potrivit sau nu pentru postul respectiv. Aşadar trebuie să îl convingi foarte rapid de potenţialul tău.

Pornind de la această perspectivă, chiar nu are rost să scrii pagini întregi de detalii. Limitează-ți CV-ul la două pagini, te va ajuta să te concentrezi pe ceea ce este esențial în parcursul tău.

Prezintă realizări şi rezultate concrete, nu simple responsabilităţi, fă o listă cu cele mai importante realizări, în termeni concreţi şi măsurabili. Arată cum poţi tu contribui la succesul companiei prin a prezenta exemple concrete de realizări în posturi cu responsabilităţi similare.

Nu uita să incluzi la inceput și rubrica de arii de expertiză.

Referințe? Doar la cerere

Veridicitatea unui CV este unul dintre aspectele esenţiale ale procesului de angajare. Acesta trebuie să conțină doar informaţii concrete, adevărate, care pot fi verificate cu uşurinţă de către angajator.

Practica standard este să nu le mai incluzi in CV ci să le furnizezi doar la cererea departamentului de HR.

După punerea în practică a acestor recomandări, poți considera că CV-ul tău este mult mai bine echipat să facă față cu succes proceselor de selecție și cu siguranță toți am experimentat sentimentul acela de creștere a încrederii în sine pe care numai un CV construit inteligent ni-l poate da.

Îti dorim multă inspirație în crearea acelui CV care sa te pună cel mai bine în valoare, iar dacă oportunitătile noastre, din DTSE Romania, îti fac cu ochiul, este cel mai bun moment să aplici. Mai ales ca ți-am pregătit o surpriză: modelul nostru de CV, ’’the magenta way’’.

Click aici să descarci modelul nostru de CV