Magenta Talks cu Lucian: tool-uri HR inovative, despre curiozitate și creștere în companie

Lucian face parte din departamentul de Tehnologie și Soluții în afaceri. Rolul său, ca proprietar de produs într-una dintre cele 4 echipe existente, este de a implementa un noi instrumente de resurse umane, extrem de necesare în cadrul grupului DT (Deutsche Telekom). El administrează o echipă agilă care a fost extinsă atât din DTSE, cât și din DT IT, formată din analiști de afaceri, dezvoltatori și arhitecți de sistem.

Haideți să aflăm ce îi place cel mai mult lui Lucian la acest job și de ce pasiunea, angajamentul și a face ceva ce îți place sunt atât de importante în alegerea unui loc de muncă. Interviul complet este aici:

 

De cât timp lucrezi în DTSE România?

În ianuarie 2021 se vor împlini cinci ani de când lucrez la DTSE. Pare mult timp, dar sentimentul este unul bun.

Înainte de a veni aici, exploram opțiuni și posibilități în diferite domenii de carieră. Cu cât lucrezi mai mult într-un loc, cu atât devii mai conștient de sine și mai încrezător. Consider că am făcut alegerea corectă în cariera mea.

Descrie-ne ziua ta obișnuită la serviciu

În cazul meu, răspunsul la această întrebare diferă de la an la an. Activitatea a fost diferită de fiecare dată, iar munca de zi cu zi a variat mult. Uneori aveam întâlniri de dimineața, alteori aveam timp să iau o cafea și după aceea să încep să lucrez.

În rolul actual de proprietar de produs (product owner) pentru una dintre echipele care implementează un instrument de resurse umane, nu știi niciodată ce poate apărea și când ar putea avea loc următoarul meeting, dar asta este de fapt distracția și emoția job-ului.

Ce îți place cel mai mult la job-ul tău?

Acest lucru s-ar putea să sune ca un clișeu, dar pasiunea, angajamentul și a face ceva care îți place este important.

Lucrul care îmi place cel mai mult este că lucrez cu oameni care sunt creativi și curioși, atât din DTSE România, cât și internaționa, în domeniul resurselor umane și IT. Ce am învățat este că lucrurile mici făcute în mod constant pot face o diferență mare și pozitivă în cariera ta.

Ce îți place cel mai mult la DTSE România?

Unul dintre lucrurile mele preferate este să am ocazia să mă implic în proiecte noi, să le privesc crescând și, în același timp, să îmi ofer șansa de a aplica experiența anterioară în cele noi. Liderii de echipă și managementul joacă, de asemenea, un rol în facilitarea creșterii și sprijinirea muncii. DTSE România este un loc care încurajează dezvoltarea la toate nivelurile, mai ales atunci când ți se vede potențialul.

Ce sfaturi poți da cuiva interesat de un loc de muncă la DTSE România?

Pentru juniori, este un loc minunat pentru a crește, cu multe beneficii pentru ei. Mediul este plăcut, iar colegii sunt dinamici și susținători. De asemenea, există o mulțime de ateliere interne în care ideile pot fi puse în practică, cum ar fi zona de inovație, campioni digitali și așa mai departe. Pentru seniori, există o mulțime de proiecte interesante în care candidații experimentați își pot aplica abilitățile și cunoștințele. În general, oamenilor le pasă de munca pe care o fac și acest lucru îl face un loc minunat de lucru.