5 sfaturi pentru a-ți face CV-ul să iasă în evidență

Piața locurilor de muncă poate fii foarte competitiva, recrutorii citesc mai mult de 50 de CV-uri în fiecare zi. Ceea ce, bineînțeles, înseamnă că CV-ul tău trebuie să iasă în evidență .
Din experiența departamentului nostru de HR, îți oferim 5 sfaturi pentru a-ți face CV-ul să iasă în evidență din punct de vedere al conținutului.

Acordă atenție obiectivului tău

Mulți candidați nu acordă prea mare importantă acestei prime părți a CV-ului lor: prima propoziție după ce ți-ai scris numele, acolo unde de regulă scrii un rezumat al carierei tale sau un obiectiv. O formulare foarte des întâlnită este “Sunt interest de un post în …”. Sfatul nostru este să-ți îndrepți mai degrabă atenția înspre ceea ce cauți/ce îți doreșți de la un job sau ce beneficiu ai putea tu aduce companiei.

Nu te complica

Sfatul acesta pare de la sine înțeles, dar am întâlnit de-a lungul timpului o mulțime de CV-uri, care includ absolut TOTUL. Ceea ce nu e neapărat un lucru rău în sine, însă recrutorii nu au întotdeauna timpul necesar pentru a citi CV-uri lungi, așadar ai o șansă mai mare dacă îți păstrezi CV-ul scurt și la obiect. Scrie propoziții scurte, sari peste abilitățile și experiența, care nu sunt relevante pentru jobul la care aplici și șterge toate informațiile, care nu sunt utile.

Un alt sfat bun ar fi să îți enumeri experiența și educația începând cu cea mai recentă și încheiând cu cea mai veche. Și nu în ultimul rând, asigură-te că CV-ul tău este lizibil – atenție la fonturile și spațierea paragrafelor.

Concentrează-te pe aptitudinile transferabile

Acest lucru merge mână în mână cu sfatul anterior și este destul de simplu: asigură-te că adaugi toate aptitudinile transferabile, dobândite din experiențele anterioare de muncă. Ca de exemplu lucrul în echipa, managementul timpului, etc.

Povestește despre hobby-urile tale

Această parte poate deveni puțin delicată, deoarece ai putea fii tentat să îți listezi toate hobby-urile, cum ar fi karate sau gătitul. În vreme ce o asemenea listă ar putea fii o distragere distractivă pentru recrutor, nu îl va convinge că eșți candidatul perfect pentru job. Recomandarea noastră ar fi să incluzi numai acele hobby-uri, care sunt relevante pentru jobul pentru care aplici sau care demonstrează aptitudini interpersonale utile.

Răspunde nevoilor companiei

Și acest sfat ar trebui să fie destul de evident, însă nu vedem asta atât de des pe cât ne-am dori. Citește cu atenție descrierea jobului și, pe cât posibil, află cât de multe poți despre angajator. Informează-te despre cuvintele cheie din descrierea jobului și orientează-te să faci în așa fel, încât experiența și abilitățile tale să se potrivească profilului căutat și culturii lor organizaționale. Primul nostru țel este să găsim candidatul, care se adresează nevoilor noastre și care este potrivit pentru un anumit rol.

Pe scurt, personalizează-ți CV-ul pentru fiecare job la care aplici. Locul de muncă mult visat te așteaptă!