DTSE România câștigă locul 2 în cadrul galei ABLS la categoria Business Leader in Business Innovation

ABSL este o organizație de top care reprezintă sectorul serviciilor de afaceri din România, reunind companii de profil înalt care desfășoară activități în zona Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Information Technology Outsourcing (ITO), Cercetare și dezvoltare (R&D) și companiile care contribuie la creșterea sectorului de business. În fiecare an, asociația organizează Gala Premiilor ABSL pentru a premia soluțiile inovatoare și performanța companiilor din România.

Anul precedent a fost unul destul de dificil, totuși am reușit să fim mai eficienți prin digitalizarea unuia dintre cele mai importante procese: recrutarea. Am implementat un instrument de ultimă generație: HireVue. Cu acest instrument, experții noștri în resurse umane pot oferi potențialilor candidați o experiență de angajare end-to-end cu funcții precum: interviuri înregistrate, interviuri live, testarea codurilor, testarea cognitivă, psihologică și multe altele. Totul într-un mediu ușor de utilizat, mobil, prietenos și de excepție.

Aproape instantaneu, am putea măsura o rată de satisfacție impresionantă, care este în prezent de 90%. Rezultatele noastre spectaculoase în ceea ce privește satisfacția, eficiența și timpul de angajare, ne-au condus la vânzarea proiectului către alte entități Deutsche Telekom.

Proiectul a fost inițiat în ianuarie 2020, ca una dintre numeroasele noastre inițiative de digitalizare, deoarece DTSE România se concentrează în mod constant pe transformarea digitală.

Inovația pe care ne-o aduce HireVue

Am analizat procesul nostru de recrutare și am ajuns la concluzia că timpul de angajare nu a fost foarte lung, dar a fost împărțit în prea multe etape, ceea ce a făcut ca experiența generală pentru candidații noștri și experții în resurse umane să fie dificilă. Următoarea acțiune a fost să decidem dacă vrem să căutăm un furnizor extern sau dacă ne decidem să construim o soluție internă. Luând în considerare factorii de timp și eficiența costurilor, am început cercetarea pieței pentru soluții externe.

HireVue oferă un pachet compact, care acoperă toate nevoile de recrutare și tocmai acest lucru îl face unic și ne oferă un avantaj competitiv. Acum oferim candidaților noștri o experiență prietenoasă cu utilizatorii și dispozitivele mobile într-un mediu digital,  marca #magenta. În același timp, experții noștri în resurse umane au o gamă largă de opțiuni pentru selecția candidaților, cum ar fi: interviuri înregistrate, interviuri în direct, evaluări, teste de cod, teste cognitive și psihologice și multe altele.

Suntem incredibil de mândri că am câștigat locul 2 într-o astfel de gală importantă, care recunoaște aspectele inovatoare din sectorul de servicii a companiilor. De asemenea, suntem motivați de rezultatele noastre și așteptăm cu nerăbdare să implementăm HireVue în mai multe entități din cadrul Grupului Deutsche Telekom. În prezent, implementăm instrumentul de recrutare digitală în 7 companii și vor urma încă 7.

Împreună, modelăm viitorul. Împreună, #wemakeithappen.