Felicitări, ai obținut un interviu! Ai avut un CV bun, ai ieșit în evidență și ai fost ales pentru următoarea etapă. Cu toate acestea, faptul că te-ai calificat este doar o mică parte din procesul de a obține locul de muncă dorit. Așadar, venim în ajutorul tău cu 9 sfaturi, care te vor ajuta să reușeșți la interviu.
Fii punctual
Unul din cele mai importante lucruri: nu întârzia! Ceea ce înseamnă să pleci spre interviu la timp și să iei în considerare posibile întârzieri, cum ar fi traficul sau orele de vârf. În mod ideal, ar trebui să parcurgi drumul spre locația interviului înainte de ziua stabilită, să te asiguri că știi exact de cât timp ai nevoie să ajungi și că nu te vei pierde.
Documentează-te
Am mai menționat acest sfat și în articolul pentru îmbunătățirea CV-ului. Este important să afli cât de multe poți despre companie, cultura și strategia lor. Dacă știi numele intervievatorului, poți să încerci să afli lucruri relevante despre acesta. Adu în discuție informațiile, pe care le-ai aflat în urmă cercetărilor, pentru a arată că tu eșți cea mai bună alegere.
Pregătește-ți răspunsurile
Nu, sfatul nu este să memorezi răspunsuri. Mai degrabă, îți recomandăm să cauți cele mai frecvente întrebări și să analizezi diferite răspunsuri, pentru a te simți pregătit și a nu te bâlbâi în momentul în care trebuie să răspunzi.
Poartă-te frumos cu toată lumea
Salută recepționista, zâmbește-le oamenilor pe care îi întâlnești pe hol, fii pe cât de fermecător posibil. Poate sună un pic ciudat, dar oamenii vorbesc între ei. Mult. Nu poți știi niciodată cine va pune o vorba bună pentru ține, doar pentru că ai făcut o prima impresie bună.
Evitați incoerențele
Și acest sfat pare de bun simt, însă nu trebuie uitat! Fii concis și consistent în răspunsurile pe care le dai. Asta nu înseamnă totuși să oferi numai răspunsuri scurte sau monosilabice. Folosește cuvintele pe care le consideri necesare, însă evita pe cât posibil să te pierzi în detalii.
Fii atent la limbajul corporal
Știm cu toții că limbajul corporal spune mai multe lucruri despre noi,decât o pot face cuvintele. Acesta este motivul pentru care este indicat să fii mai conștient de ține și de corpul tău în timpul interviului. Menține contactul vizual și o postura bună, încuviințează când eșți de accord și zâmbește din când în când.
Pregătește din timp întrebări, pe care vrei să le pui
Majoritatea intervievatorilor te vor întreba la un moment dat în timpul interviului dacă ai întrebări. Întotdeauna este un semn bun să ai întrebări. Sigur, nu întreba „când îmi pot lua concediu?”. Am pregătit un articol diferit cu recomandări.
Fii încrezător
Acest lucru este de la sine înțeles, însă îl vom repeta. Fii încrezător în abilitățile și experiența ta. Un interviu nu este cel mai bun loc pentru falsă modestie; intervievatorul dorește să audă motivele pentru care ar trebui să te aleagă pe ține. Cu toate acestea, nu te laudă, în schimb, fii încrezător într-un mod pozitiv și proactiv.
Fii atent la strângerea de mâna
În ultimul rând dar, în niciun caz, mai puțin important: este ideal ca strângerea de mâna, atât la venire, cât și la plecare, să denote încredere. O strângere de mână dezvăluie multe informații despre o persoană și ceea ce este de dorit să transmiți este că eșți o persoană sigură pe ea, puternică și demnă de încredere.
Ok, ai învățat ce a fost nevoie și eșți pregătit. Acum fugi la interviu și uimește-i!