CV-ul tău îți prezintă corect povestea?
Pe piața competitivă a locurilor de muncă este esențial să ai un CV care să atragă atenția. Vestea bună este că te putem învăța cum să faci acest lucru.
În acest articol îți vom arăta cum o simplă reînnoire a CV-ului îți poate îmbunătăți căutarea unui loc de muncă.
Hai să învățăm împreună să scriem documentul care te poziționează pentru succes.
Fă-ți temele înainte
În primul rand, înainte de scrierea propriu-zisă a CV-ului trebuie să aduni toate detaliile legate de parcursul tău profesional. Este recomandat să ai o bază cât mai largă de informații ca punct de plecare pentru conceperea documentului care să te marketeze în mod eficient din toate punctele de vedere.
Evidentiază-ți punctele forte
Este de preferat să nu folosești diateza pasivă și nici enumerări nesfârșite de responsabilități și realizări. Sfatul nostru este să folosești preponderent verbe de acțiune. Folosirea cuvintelor ce sugerează forţă dă măsură acţiunilor pe care le-ai întreprins.
Faptele vorbesc mai tare decât cuvintele
Oricând este posibil, cuantifică în cifre rezultatele obţinute si pune accent pe cele mai recente experiențe de muncă. Fără a aduce o dovadă clară și măsurabilă poate părea că nu ai obținut rezultate reale. Sfatul nostru este să folosești cifre, procente, statistici pentru a-ți documenta realizările.
Fii ușor accesibil
Asigură-te că utilizezi în mod constant aceleași detalii de contact atât pe cărțile de vizită, pe profilul de LinkedIn cât și pe portofoliul sau blogul tău online.
Recomandarea noastră este să îți stabilești o adresă de email dedicată doar activităților profesionale de căutare de job.
Include în CV și prezența ta online
Recrutorii obișnuiesc să-ți caute profilul online înainte de a decide să te invite la interviu.
Ajută-I, salvându-le timp, prin a include in CV adresa URL a profilului tău de LinkedIn.
Dacă ai propriul website, un portofoliu sau un blog, nu uita să le incluzi și pe acestea.
Nu subestimați micile schimbări care pot aduce mult în îmbunătățirea CV-ului.
Nu uita de competențele IT și cele tehnice
Indiferent de domeniul în care lucrezi, aptitudinile tehnice te vor ajuta să evoluezi în carieră.
Enumeră toate platformele și soft-urile pe care știi să le folosești bine și se aplică jobului tău.
Această listă poate include orice, de la platforme de social media până la sisteme de project management și limbaje de programare. În timpul interviului este important să explici în ce situații le-ai folosit.
Beneficiile voluntariatului
Orice activitate de voluntariat făcută în cadrul unui ONG merită inclusă în CV pentru că astfel arăți că ești deschis să îți dezvolți competențele și în afara școlii sau a jobului.
Așa că sfatul nostru este să prezinți pe scurt orice activitate de acest tip în care ai fost implicat, dar care să fie in același timp relevantă pentru obiectivele tale.
Include numele ONG-ului /asociatiei, adresa website-ului, poziția și perioada de implicare și responsabilitățile tale specifice.
Pune-ți abilitățile de limbi străine într-o lumină favorabilă
Abilitățile lingvistice pot cântări foarte mult în CV. Dacă ești multilingv, asigură-te că enumeri fiecare limbă știută împreună cu nivelul de competență al fiecăreia. Utilizează Cadrul European Comun de Referintă pentru Limbi pentru a-ți evalua nivelul ( A1, A2, B1, B2, C1, C2) la categoriile: Citire/Vorbire/Ascultare.
Deși este un proces care implică multa muncă de documentare, aceasta va da roade; un CV perfect este la îndemâna oricui, aveți încredere în noi.